Category Archives:Featured Posts

Nov. 04.

Een lange avond in De Cactus

Zomaar een lente-avond in Café De Cactus in Hengelo. Het was 15 mei 1998 en Des Fais Do-Do speelde alsof het niets kostte.

Het begon vroeg en het eindigde laat, zoals te verwachten. Mardi Blue Grass, de eerste cd was net een jaar uit, zodat het repertoire duidelijk was. De traditionele franstalige cajun nummers als  Travailler, c’est trop dur afgewisseld met bluegrass en Americana zoals de altijd populaire Swimming Song en het onverslijtbare Can’t You Me Calling het café snel te overtuigen.

En dat er in de derde set een paar nummers werden herhaald mocht de pret zeker niet drukken.

 

 

 

 

Tagged:

Nov. 04.

Een middag in het park

12 juli 1997 was een mooie zondagmiddag in het Vondelpark met Frédérique Spigt con la piccola orchestra. Blues Stay Away meldde:

“…Minstens zo verrassend – voor de korrespondent van Blues Stay Away in elk geval – was het optreden van Frédérique Spigt. Een eersteklas zangeres met een grootse stem. Na Tineke Schoenmaker eindelijk weer een Nederlandse die de blues kan zingen. De begeleidende band was op volle sterkte, met violen, gitaren, drums leek het bijna alsof ze de “vrienden” van het Vondelpark wilden tarten. De decibellen van Frédérique kwamen daar nog bovenop. Jammer dat het concert maar een uurtje duurde – voor menigeen onvoldoende. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

En dat is natuurlijk gebeurd. Frédérique Spigt is doorgegaan en is nu een van de grote namen in de Nederlandse muziek. Haar nieuwe cd ‘Land’ is net uitgebracht. Maar of het ooit nog zo mooi wordt als die middag in het Vondelpark?

 

 

Tagged: