Nov. 04.

Een middag in het park

12 juli 1997 was een mooie zondagmiddag in het Vondelpark met Frédérique Spigt con la piccola orchestra. Blues Stay Away meldde:

“…Minstens zo verrassend – voor de korrespondent van Blues Stay Away in elk geval – was het optreden van Frédérique Spigt. Een eersteklas zangeres met een grootse stem. Na Tineke Schoenmaker eindelijk weer een Nederlandse die de blues kan zingen. De begeleidende band was op volle sterkte, met violen, gitaren, drums leek het bijna alsof ze de “vrienden” van het Vondelpark wilden tarten. De decibellen van Frédérique kwamen daar nog bovenop. Jammer dat het concert maar een uurtje duurde – voor menigeen onvoldoende. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

En dat is natuurlijk gebeurd. Frédérique Spigt is doorgegaan en is nu een van de grote namen in de Nederlandse muziek. Haar nieuwe cd ‘Land’ is net uitgebracht. Maar of het ooit nog zo mooi wordt als die middag in het Vondelpark?

 

 

By ebna | Posted in Featured Posts, Live | Both comments and trackbacks are currently closed.

Tagged: