EBNA Research

Het automerk nader bekeken

Het PSeudologisch Instituut verraste ons de afgelopen maand met een nieuw marginaal onderzoek.

Het komt erop neer dat de meeste automerken naar de oprichter zijn genoemd, vaak komt de locatie van de oorspronkelijke fabriek in de naam tot uitdrukking en ook combinaties van oprichter en locatie komen voor.

Wanneer afkortingen worden gebruikt, komt het vaak voor dat de lokatie in zo’n afkorting een rol speelt. In een aantal gevallen wordt in de afkorting opgenomen dat het om een autofabriek of -in een enkel geval- om een motoren- of vliegtuigfabriek gaat. In onderstaande tabel is een en ander terug te vinden.

MerkLokatieOprichter

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze resultaten zijn getoetst in een consumentenpanel en zijn daarbij als triviaal en voor de hand liggend aanvaard.

De samenvatting van het onderzoek is beschikbaar als Het merk, de mens, de lokatie

Comments are closed.