Publicaties

Door EBNA verzorgde publicaties

Duik in het verleden

Duik in het verleden is begonnen als een speurtocht naar het verleden van Margret Al Maggy’s schoonvader. Hij is in de Tweede Oorlog van 1942 tot 1945 als dwangarbeider werkzaam geweest in de Ardelt Werke, een wapen- en munitiefabriek in Eberswalde (Oost-Duitsland).
Ze heeft de speurtocht omgezet in een fascinerende verbeelding waarin het heden naadloos verbonden wordt met het heden. Ze heeft het concept uitgewerkt in haar eindexamenopdracht voor de Fotovakschool in Amsterdam. In het magazine zijn naast de vijf expositie-foto’s nog verschillende andere fotomontages toegevoegd die het beeld van Margret als fotograaf en kunstenaar compleet maken.
Haar man Pieter Roos heeft de vijf hoofdwerken voorzien van beknopte inleidende teksten rond deze ingrijpende periode uit het leven van zijn vader.

Vanzelfsprekend verkrijgbaar in de EBNA-webwinkel. Meer van Margret’s werk vind je op www.margretsart.nl.

Comments are closed.