Margret Al Maggy

Uit De Encyclopedie
Versie door Pj (overleg | bijdragen) op 24 nov 2023 om 12:57
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Introductie

Margret Al Maggy is een Nederlandse beeldend kunstenares. Afkomstig uit Irak en afgestudeerd aan de Kunstacademie van de Universiteit van Bagdad leeft en werkt ze sinds 1995 in Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam bij CBK Zuidoost.

Vormen en kleuren

Margret hanteert zeer verschillende stijlen en technieken. Dit variëert van collages uit textiel en hout tot grootschalige acrylverfschilderijen, van expressionistische olieverfdoeken tot fijnzinnige fotografische portretten.

Maar altijd blijft ze dicht bij haar grote liefde, de basis die altijd terug blijft komen, het primaat van kleur en vorm.

Meest bekende werk

Haar meest bekende werk is Gevecht om de grot uit 2021.

StrijdOmDeGrot.png

Gevecht om de grot

In 2021 geëxposeerd bij CBK Zuidoost in het kader van ZomerSalon Royaal 2020, momenteel te zien op de tentoonstelling AmbtArt 2023 in de Voormalige Stadstimmertuinen Amsterdam.

Samenwerking met EBNA

Sinds 2005 werkt Margret Al Maggy samen met uitgeverij EBNA, de Empty Bottle News Agency. In 2005 en 2011 zorgde ze voor een nieuw logo, in 2011 was ze verantwoordelijk voor de kaft van de uitgave 'Empty Bottle News – Het complete weblog' en in 2018 verzorgde ze een fotorapportage in Een half uur Heesterveld. In 2019 werd haar fotografische onderzoek 'Duik in het verleden' door EBNA uitgegeven in de speciaal gecreëerde categorie Margret's Art. In 2023 is de website Margret's Art volledig geïntegreerd in de internet-omgeving van EBNA.

Referentie

Website Margret's Art Now

Gevecht om de grot - Margret's Art 2021

The making of De grot -

Gevecht om de Grot bij CBK Zuidoost - Margret's Art 2021

Welkom Margret - ebna.nl 1 november 2023

Fine Art Photo Awards 2018-1019 Margret Roos-Al Maggy

Bron

Website Margret's Art Now

EBNA Actueel, De Encyclopedie tot dusver