Geen Statiegeld

Uit De Encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geschiedenis

Geen Statiegeld werd in 1979 door Dimlicht Associaties in een beperkte oplage uitgebracht als onderdeel van de Monumentaal Reeks. Het was de opvolger van het minder encyclopedische Door het bovenlicht Hilversum 3.

In 2005 werd het bescheiden boekwerk gedigitaliseerd en op de EBNA-website gepubliceerd.

Introductie

Verrassende ordening

Geen statiegeld kan gezien worden als een eigenzinnige encyclopedie waarin het alfabet voor een verrassende ordening zorgt.

Bij de heruitgave in 2005

De Encyclopedie heeft goed nieuws: Geen statiegeld is opnieuw -op internet- uitgebracht! En wel hier. In februari en maart 1979 verschenen de eerste en de tweede druk van Geen statiegeld. Deze publicatie vormde het sluitstuk van de eerste Empty Bottle periode. Thematisch werd teruggegrepen op de tot dan verschenen bulletins terwijl "Zoetermeerlijn" een recapitulatie van de voorgaande jaren gaf. Op het moment van verschijnen was minder duidelijk wat de toekomst van EBNA zou zijn. Met Hinsicht is die toekomst eenvoudig terug te vinden in "Geen statiegeld": Zowel het hilarisch archivarische (Schoenendoos!) als het autobiografisch encyclopedische (Nieuwe Veenhoop! Oude Veenhoop!) zijn volop aanwezig. De huidige internet-uitgave is tekstueel volledig, echter zonder voorwoord, rechtenvoorbehoud, het overzicht van de Dimlicht Monumentaalreeks en de aanprijzing van de Financial Times. Het is nog niet bekend op welke termijn de fascimile-uitgave met wetenschappelijke annotatie zal worden uitgebracht.

Inhoud

Beweging

Citaten /de trap op

Droom

Gelukkig Goederenloods

Kazerne

Nieuwe Veenhoop

Opschrift Oude Veenhoop

Paspoort Pochet

Schoenendoos

Verhaal Voorstel Vrieling

Zoetermeerlijn

Bron

Geen Statiegeld, EBNA-Archief 1979

Eerste publicatie Geen Statiegeld sinds 1979, Empty Bottle News 2005