//
1996 Bulletin 9

empty bottle news agency
Voortzetting van het bulletin van het Empty Bottle News Agency – Alle Rechten Voorbehouden
“Geen Nieuws Is Ook Nieuws”
Bulletin No. 9

 

 

 Maar De Vuist Op Tafel


Woedende Man Sloopt Droomhuis

Van een onzer correspondenten – Weinigen hadden gedacht dat Peter S. uit de middelgrote Duitse stad Münster het in zich had. Laat staan dat iemand er rekening mee had gehouden. Toch bleek hij een extreem grote woede in zich te hebben. Toen een loodgieter de lekkende kraan in zijn villa niet direct wist te repareren liep de man rood aan. Vervolgens haalde hij de motorzaag uit de schuur en begon hij het interieur van de woning te vernielden. Volgens de loodgieter “kwam zoiets wel vaker voor” en hij had “naar een volgende klus gemoeten”. De motorzaag had Peter S. blijkbaar nog niet voldoende afgekoeld. Naar later bleek huurde hij diverse sloopmiddelen bij de firma Freytag en voordat diverse verontruste buren de politie hadden gewaarschuwd was de villa goeddeels vernield. Zijn vrouw verklaarde tegenover de pers dat ze wist dat Peter een emotioneel type was, en “dat je nou eenmaal niet alles kon hebben”. (15/12/96)


Uitgewreven In Heerhugowaard

Met vuur spelen blijft altijd gevaarlijk. Maar hoe ontstaat vuur? Door een lucifer over een strijkvlakje te halen, door een piëzo-electrische gasaansteker te gebruiken, door zonlicht met een vergrootglas gebundeld op licht ontbrandbare materialen te richten. Of door met grote volhardendheid twee stokjes over elkaar te wrijven? De laatste methode is niet aan te raden, zo blijkt uit de ervaring van A.J. Grote Bijlemaker te Heerhugowaard. Na drie dagen wrijven besloot hij de stokjes die niet merkbaar waren gesleten terzijde te leggen. Met enige spijt heeft hij zijn electrische kachel weer in gebruik genomen. (17/12/96)


De wraak achteraf is dikwijls even zoet 

Van onze correspondent/ Naar men beweert is spijt de enige emotie die achteraf pas op komt zetten. Maar wat te denken van wraakzuchtige woede of woedende wraakzucht? Of zijn beide niet anders dan spijt in een uitzinnige vermomming? De groep uitgelaten toneelspelers die zomer 1996 in het franse stadje G. in het plaatselijke openluchttheater een vrolijke farce op de bühne bracht had niet kunnen vermoeden dat het publiek met terugwerkende kracht z’n waardering in zou trekken. Het applaus dat na de voorstelling klonk wees totaal niet op het toekomstige drama rond hen zou afspelen. Geen van de aanwezigen had enig idee van het noodlot dat zich in zo’n kort tijdsbestek zou voltrekken. (16/12/96)


Annoncering van: Blues Stay Away Music

Want waar is deze herinnering aan ongehoorde muziek! Dat wil immers niet anders betekenen dan het blijvende resultaat van een dermate blijvende wens… Niets anders dan een aangename prikkeling van eerder onbewust gebleven geluid dat -accepterend wanneer men dat blijft, zoals immers ook deze altijd retrograde beweging de harmonie verstoort, desondanks het hogere doel, de muzikaliteit veeleer bereikt dan belemmert! Zodat ook deze emoties uiteindelijk een beleving behelzen, altijd blijvend, altijd reikhalzend voor deze ultieme ervaring. Zoals ook wij, onszelf, in deze, als altijd beleven en ervaren, de muziek die ons overweldigt en accepteert. Maar nu zonder weerstand, en met deze – dat betekent naar wij menen ongeacht de ritmiek, ongeacht de beleving die wij overnemen- en met deze zijn wij, nee blijven wij als voorheen, Les Industries Musicales, Blues Stay Away Music. (15/12/96)


 Op Straat Gestelde Vragen 1

Rotterdam, Milaan – “Bent u een beetje bekend hier? Weet u misschien waar de praktijk van de haptonoom Tedje Troost is gevestigd?” Deze vraag wordt gesteld door een zonnebankgebruinde vrouw van een jaar of vijfendertig. Het jongetje dat zij aan haar hand meesleept is waarschijnlijk een toekomstige maar nu al in de problemen geraakte topsporter. (15/12/96)


1996 © Dimlicht Associaties Amsterdam