//
1996 Bulletin 5

empty bottle nieuws bulletin 1996 no. 5
Voortzetting van het bulletin van het Empty Bottle News Agency – Alle Rechten Voorbehouden
“Geen Nieuws Is Ook Nieuws”

 


Ontmoetingen


Een Kanarie Om Nooit Te Vergeten

Van onze korrespondent – Op talloze wijzen kan een ontmoeting worden gekarakteriseerd: de gewenste en de ongewenste, de toevallige en de geplande, de herinnerde en de vergeten, de eerste en de laatste… Wellicht is het beter iedere ontmoeting als een gegeven te accepteren. Dit bedacht wellicht ook Johan T. toen hij zijn nemesis ontmoette in de vorm van een levendige roodstaartkanarie. Terwijl hij het beestje verorberde verslikte hij zich. Te hulp geschoten omstanders konden hem niet redden. Een snel gearriveerde arts kon niet anders doen dan zijn overlijden te constateren. Achteraf gezien had hij zijn laatste zaterdagmiddag beter zonder gezelschap door kunnen brengen. (01/07/96)


Affaire Ontmanteld Met Vraagteken

Londen, Milaan – De hele affaire verliep anders dan gedacht. Of, anders gezegd, uiteindelijk verliep alles precies zoals ze van tevoren hadden verwacht. De politici die de meeting hadden geregeld wilden geen toelichting geven; de mannen die hen lastig hadden gevallen voordat de transaktie plaatsvond zwegen terwijl ze hun obsceniteiten uitspuwden; de ambtenaren die de legesgelden inden bleken al te timide. Voordat ze het wisten was de zomermiddag overgegaan in een lange avond.
Later trokken ze hun conclusies. De eerste de beste lummel uit de omtrek had het hun niet kunnen verbeteren. Het was de schuld van oorzaken buiten hun schuld. Het was het gevolg van een complex van faktoren. Wanneer ze het van te voren hadden geweten hadden ze het niet zo aangepakt. Uiteindelijk was geen van hen schuldig. Maar, zo vroegen zelfs zij zich af, was dit niet te eenvoudig? Niemand schuldig, niemand veroordeeld, dat betekende dat geen verbetering mogelijk was. Zonder strafzaak geen verlichting, was dat geen adagium dat van vader op zoon was overgeleverd?
Lang zou de ontmoeting hen heugen, hen allen. Dat stond vast. Toch was er geen reden voor pessimisme, zo bleek na grondig onderzoek. Een volgende keer zouden ze de randvoorwaarden beinvloeden, het lot niet langer tarten, meegaan met het tij, het grote succes behalen. Dat was hun lot. (02/07/96)


Annoncering van: Blues Stay Away Music

Wij, als altijd gericht op de meest gewilde musicaliteit! De diversiteit die wij zo achteloos nastreven blijft bewonderenswaardig in eigen ogen, naar gelang wij die maat als eis en ook als norm stellen… Want wat altijd de bewuste kwaliteit vraagt is wat men te allen tijde eist bij deze opgeruimde en enthousiaste tijdspassering – om zo’n begrip maar eens ter tafel te brengen. Wat de twijfelaars niet zal overtuigen maar de liefhebbers des te meer naar het ultimale zal doen grijpen – wat de muziek blijft deze altijd! Zodat ook wij, als altijd, vol overtuiging, de muziek blijven behartigen die men ontmoet en raakt – daarmee houden wij ons, Les Industries Musicales, Blues Stay Away Music. (30/06/96)


Een Ontmoeting aan de waterkant

Een ontmoeting in Moskou. Een ontmoeting op hoog niveau. Een gedurfde ontmoeting. Een ontmoeting zonder snor. Een ontmoeting met een onbekende. Een ontmoeting zomaar op straat. Een ontmoeting net om de hoek. Een ontmoeting in het trappenhuis. Een ontmoeting tussen de schuifdeuren. Een ontroerende ontmoeting. Een ongehoorde ontmoeting. Een ontmoeting met een staartje. Een ontmoeting waar een luchtje aan zat. Een ontmoeting waarbij woorden tekort schoten. Een rooskleurige ontmoeting. Een ontmoeting met onverwachte gevolgen. Een toevallige ontmoeting. Een ontmoeting waarbij het een tot het ander leidde. Een ontmoeting die heel anders af had kunnen lopen. Een laatste ontmoeting. Een afgedwongen ontmoeting. Een ontmoeting die beter niet had kunnen plaats vinden. Een ontmoeting waarbij werd gezwegen. Een ontmoeting op het laatste nippertje. Geen ontmoeting om trots op te zijn. Een ontmoeting met gesloten ogen. Een ontmoeting als alle andere. Een doodgewone ontmoeting. Een ontmoeting volgens het boekje. Een ontmoeting om je vingers bij af te likken. Een volkomen mislukte ontmoeting. (01/07/97)


Het Ogenblik Van De Waarheid

Van een medewerker. Bij iedere ontmoeting is er sprake van een eerste blik. Deze kan mee-, tegen- of opvallen. Door make-up of chirurgische middelen valt veel te camoufleren of te accentueren. Niet voor niets was er reeds in de bijbel sprake van beschilderde vrouwen. Over kunstig opgemaakte mannen zweeg dit boek meestal. Terugkerend naar het onderwerp, de eerste blik. Wie deze ontwijkt zet zichzelf te kijk, wie te gretig blikt wekt argwaan. Het is niet eenvoudig dit spel op de juiste manier te spelen. Een meester was Elias Canetti, die er een boek aan wijdde. Wel dient gezegd dat hij zich niet beperkte tot de eerste blik.(01/07/96)


© 1996 Dimlicht Associaties Amsterdam